Aflastning i Karlslunde for børn og unge

Skelbakken i Karlslunde nær Greve og Tune er en aflastningsinstitution, som tilbyder aflastning til børn og unge i hele landet med behov for et rart sted at være. Vi er et aflastningstilbud, som blandt andet tilbyder aflastning til børn, som er hjemmeboende, og som har behov for en plads på en aflastningsinstitution. Det kan være både handicappede og ikke-handicappede samt børn med funktionsnedsættelse.

​Aflastningsinstitution og aflastningstilbud ved akut behov

​Vores botilbud har en akutplads, som forældre kan bruge ved pludseligt behov for aflastning til børn. Ved ophold i vores aflastningstilbud benyttes de dagforanstaltninger, som barnet eller den unge er tilknyttet i forvejen. Vi tager udgangspunkt i det enkelte barns ressourcer og færdigheder i vores aflastningsinstitution, og vi vedligeholder og videreudvikler de færdigheder, som børnene eller de unge har. Det sker i samarbejde mellem dagtilbuddet og os som aflastningstilbud.

Samtidig tilrettelægger vi hverdagen med omsorg, oplevelser og genkendelighed, ligesom vi understøtter sproget med tegn til tale, piktogrammer, boardmarker og andre kommunikationsformer, som profiterer ved aflastning til børn.​

Børnene og de unge får endvidere tilbud om alternative og stimulerende oplevelser sammen med ligestillede samt mulighed for at skabe venskaber med andre på vores aflastningsinstitution. Der er blandt andet mulighed for at være kreativ, at være med til madlavning og at prøvesmage maden på vores aflastningsinstitution.

​​Derudover sætter vi fokus på sanseoplevelser, og derfor har vi for eksempel en musikseng i vores aflastningstilbud. Vi har også nogle dejlige udendørsarealer med legeplads, gynger, vipper og meget andet. Vi har endda en bålhytte i haven, hvor vi kan lave mad på bål, stege pandekager og poppe popcorn.

Vi har også tre busser, som vi bruger til oplevelser ud af huset, men vi går ofte ture i lokalområdet, når vi handler. Vi går endvidere til vandet og i skoven.
 

Kontakt os for at høre mere om vores aflastning til børn

Du er velkommen til at kontakte os på telefon 46 16 17 18 eller på e-mail skelbakken@regionsjaelland.dk for høre mere om aflastning til børn. 

​Du kan også udfylde vores kontaktformular, og så vender vi tilbage til dig.